Veelgestelde vragen
Algemeen
Nee, uw huisarts kan deze verklaring niet opstellen. De KNMG, de beroepsorganisatie voor artsen, heeft regels opgesteld met betrekking tot het schijven van geneeskundige verklaringen. De huisarts geeft geen verklaringen af over een eigen patiënt, waarbij hij/zij een oordeel geeft over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen. Dergelijke verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts (dus niet de 'eigen' dokter).
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Als u een afspraak heeft met de huisarts dan proberen we u altijd op het afgesproken tijdstip te helpen. Het kan echter voorkomen dat een eerdere afspraak uitloopt of dat er een spoedgeval tussendoor komt. De assistenten kunnen meestal wel inschatten wat de wachttijd is.
De doktersassistenten zijn speciaal opgeleid om de ernst en mate van spoed te identificeren. Bij twijfel kunnen zij daarbij alsnog een huisarts raadplegen. Alle gesprekken die de assistent met patiënten voert worden vastgelegd en met de huisarts besproken.
Nee, u moet altijd eerst een afspraak maken (telefonisch of aan de balie). Het is niet de bedoeling dat u zonder afspraak binnenloopt aangezien dit leidt tot problemen met wachttijden voor andere patiënten.
De dienstapotheek is kleiner dan een gewone apotheek. Een aantal van de meest voorkomende medicijnen zijn vaak op voorraad, maar waarschijnijk niet alles. U kunt het beste overdag (tijdens gewone werkdagen) naar uw eigen apotheek gaan.
Nee, de huisarts komt alleen naar u toe als het gezien de situatie (medisch) noodzakelijk is. Het niet beschikken over vervoer is geen reden voor een huisbezoek. Patiënten dienen zelf voor vervoer te zorgen.